Junioři nezískali ve Vsetíně ani bod + FOTO

Valašské derby zlínské juniorce body nepřineslo. Vyrovnané utkání rozhodli Vsetínští na konci druhé třetiny, kdy z nerozhodného stavu 1:1 rychle odskočili do dvoubrankového vedení. Mladí ševci sice ve třetí části snížili na 2:3, ovšem na vyrovnání nedosáhli. Domácí zvládli lépe i nadstavbu, konkrétně samostatné nájezdy, které rozhodovaly. Zlínští se tak vrací domů s prázdnou. Nepříjemnou zprávou je zranění brankáře Kořénka, který před třetím gólem dostal ránu do hlavy, o chvíli později zkolaboval a zápas nedochytal.
16.kolo, so 3.11.2018, Zimní stadion Na Lapači
Vsetín
Zlín
3:2
(1:0, 2:1, 0:1 – N 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Jenáček (Klímek, Ondračka), 38. Frydrych (Jindra), 40. Jindra (Frydrych, Jenáček), rozh. náj. Klímek – 23. Pröschl (Janošek, Kočica), 51. Weintritt (Pröschl, Hefka). Rozhodčí: Kubičík – Hanzlík, Carbol. Vyloučení: 11:8, navíc Leška (ZLN) 10 min OT a Kozubík (ZLN) 5 min + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 118. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Jindra, Klímek, Zetocha, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych.

Kořének (od 40. Šarman) – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Bednařík – Kočica, Hefka, Handl, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Leška, Luža, Kozubík, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Zápas začal vyloučením na straně Zlína, které se však vůbec vsetínské přesilovce nepodobalo. Většina vyloučení v první třetině nebyla potrestána gólem a i po ofenzivní stránce se vždy dařilo oslabenému týmu, který si dokázal vytvořit brejkové šance. Výjimkou byl trest hostujícího útočníka Fajkuse za nesportovní chování. Nejprve nahrál Jindra Jenáčkovi do jízdy a ten trefil vyrážečku. Při dalším kontaktu s kotoučem už se ale Šimon Jenáček nemýlil, jelikož tečí střely Daniela Klímka poslal Vsetín do vedení. Vsacané mohli toto své hubené vedení navýšit jedním z úniků, Jindra ani Frydrych se ale proti Kořénkovi neprosadili. Hostující gólman si byl ve všech těchto situacích hodně jistý svými zákroky.

Druhá třetina odstartovala další brankou z početní výhody, tentokrát na straně Zlína. Na 1:1 mohl srovnat už Janošek, jeho střela ale proletěla pouze okolo levé tyčky a na gólovou radost si tak museli Berani počkat až do střely Matěje Pröschla. Ten už kotouč posílal do odkryté brány. Vsetín měl více ze hry, na druhou stranu jej brzdila častá vyloučení. I když teda Lukáši Frydrychovi se podařilo skórovat i ve vlastním oslabení poté, co útočné pásmo vybojoval Lukáš Jindra. Situace na pravém křídle už pro Jindru nevypadala dobře, protože byl bráněn. Všiml si ale najíždějícího Frydrycha, který jako jeden z mála dokázal tváří v tvář překonat Kořénka.

V další gólové šanci už Frydrych se střelou zaváhal a po Ondračkově přesné přihrávce trefil boční síť. Záhy se na trestnou lavici odpravil Leška. Do konce druhé třetiny zbývalo 34 sekund, když gólman Kořének dostal zblízka prudkou ránu do hlavy, po níž zůstal ležet ve svém brankovišti. Kotouč měli na hokejkách domácí a Lukáš Jindra puk poslal do dolního rohu nehlídané branky. To se samozřejmě neobešlo bez protestů zlínské strany, za což s trestem odešel Janošek. Po deseti odehraných sekundách byla hra vsetínským gólmanem přerušena a strhla se menší potyčka, kterou hostující kapitán Hefka neváhal řešit rovnou s hlavním sudím. Diváci se ale mezitím odvolávali k dění na druhé straně, kde Kořének po chvilce zkolaboval. Druhá třetina se nedohrála. Atmosféra utkání se markantně změnila.

Ve třetí třetině byl Zlín nebezpečnější než ve zbytku utkání a domácí výrazněji zahrozili až v přesilové hře. A právě početní výhoda byla tím, co přineslo další branku zápasu. Po vyloučení Jenáčka vypálil Vlastimil Hefka od modré do hloučku hráčů před brankou. Zde se kotouč různě poodrážel a z hokejky Filipa Weintritta se dostal bekhendem až do levého horního rohu. Vsetínská obrana jako by místy polevila, Zlínu už se však skórovat nepodařilo. Nálada se začala přiostřovat a přibývalo potyček, což vyvrcholilo posledním vhazováním v čase 59:59 a následnou výměnou názorů mezi Petriskou a Kočicou, kteří byli zrovna na buly. Nadstavba pak dospěla až k nájezdům, kde rozhodl Daniel Klímek, který už v prodloužení trefil horní tyčku.

Ohlasy trenérů

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Naše nedisciplinovanost je opravdu úžasná. Dneska jsem tam zase napočítal asi devět vyloučení, hlavně v závěru třetí třetiny. To bylo otřesné. Myslím si ale, že ve hře pět na pět jsme nehráli špatně. Zlín jsme přehrávali a měli jsme hodně šancí. Na konci druhé třetiny tam byla hodně nepříjemná situace s gólmanem soupeře. Nejsem tady od toho, abych situaci hodnotil, ale bylo to hodně nešťastné. Jinak si myslím, že dneska vyhrálo lepší mužstvo.

Leon Wesley (PSG Berani Zlín): Utkání bylo vyrovnané jako všechna v této soutěži. Akorát došlo k situaci, kdy dal soupeř gól při zranění našeho gólmana, který dostal střelu do hlavy, v podstatě nemohl chytat a ležel. Z našeho pohledu si myslíme, že nás to poškodilo. Gól byl uznaný, ale dorážka nebyla přímo po trefě do hlavy, až s nějakým časovým odstupem. Jinak soupeř měl možná trochu víc ze hry, my jsme opět neproměnili nějaké šance.

Fotogalerie